Zásady zpracování osobních údajů



TOPlist




Zásady zpracování osobních údajů

Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/279 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů (dále jen „GDPR“) je správcem osobních údajů:

 

ZaKo import s.r.o., Proboštovská 591, 41712 Proboštov, IČ: 03742148

Kontaktní údaje správce:
ZaKo import s.r.o., Proboštovská 591, 41712 Proboštov, IČ: 03742148, email: info@zako-import.cz

Eshop není určen pro prodej osobám mladším 16 let

Osobní údaje zpracované na základě Vašeho souhlasu
- obvykle jméno, přijmení, firma, adresy (doručovací, fakturační), telefon, email s užitím webu nebo emailu
- pokud uzavíráte kupní smlouvu se správcem na dálku, zapíše se Vaše IP adresa a cookies

Doba uchovávání osobních údajů
- po dobu 11let s ohledem na archivační povinnosti dle jednotlivých zákonnů (např. zákon o DPH), následně jsou oosbní údaje skartovány a smazány
- do odvolání souhlasu pro účely Newsletter, heuréka atd.

Správce zpracovává osobní údaje:
- pro plnění smlouvy na základě vytvoření objednávky
- pro zákonné povinnosti (faktura)
- protože byl Vámi udělen souhlas

zákonné důvody, účely, kategorie, zdroje, zpracovatelé,  zpracování osobních údajů
Zákonné důvody:
- souhlas subjektu: výslovný svobodný a konkrétní souhlas, kdy subjekt udělí souhlas se zpracováním osobních údajů, který může kdykoli odvolat
- plnění smlouvy: například správce potřebuji osobní údaje pro další zpracovatele pro dodání objednávky
- plnění zákonné: zpracování, které ukládá zákon jako například vystavení dokladu
- oprávněný zájem správce: zpracování, která se provádí v zájmu správce, ale na Váš úkor. Typickým příkladem jsou funkční cookies, která zapisují Vaše chování, aby web správně fungoval a zobrazoval, co hledáte.

Účely:
- registrace uživatelského účtu - plnění smlouvy
- vyřízení objednávky: přijetí, potvrzení, odeslání, reklamace včetně souvisejících úkonů - plnění smlouvy
- další zpracovatelé pro vyřízení objednávky - plnění smlouvy
- cookies - oprávněný zájem správce
- vedení účetnictví - plnění zákonné
- poskytnutí emailu třetí straně pro získání recenze - souhlas subjektu
- marketing - souhlas subjektu
- odpověd´ na zprávu zaslanou přes kontaktní fomulář - plnění smlouvy
- analýza náštěvnosti - oprávněný zájem správce

Zdroje:
- pohyb uživatele na webu - oprávněný zájem správce
- chybná url adresa - oprávněný zájem správce
- registrační formulář - plnění smlouvy
- newsletter - souhlas subjektu
- daňový doklad- plnění zákonné
- kontaktní formulář - plnění smlouvy
- emailová komunikace - plnění smlouvy
- objednávkový formulář - plnění smlouvy
- pohyb subjektu na webu - oprávněný zájem správce

Zpracovatelé:
- zpracovatelé správce
- mailingové služby
- dopravce
- heureka.cz, zbozi.cz, google.com
- webhosting

Příjemci osobních údajů (zpracovatelé správce)
Správce poskytuje nekteré osobní údaje na základě smlouvy za účelem:
- dodání zboží (dopravce)
- zajišťění provozování e-shopu (webhosting, servrové služby)


Práva subjektů údajů - Vaše práva
Mnohdy založena na žádosti subjektu patří:
- právo na přístup ke svým osobním údajům
- právo na opravu resp. doplnění
- právo na výmaz
- právo na přenositelnost údajů
- právo vznést námitku
- právo nebýt předmětem automatizovaného individuálního rozhodování s právními či obdobnými účinky, zahrnujíce i profilování
- právo na oznámení opravy, výmazu nebo omezení zpracování písemně na doručovací adresu nebo email správce
- právo obrátit se na Úřad pro ochranu osobních údajů

Veškerá svá práva můžete uplatnit nejvhodněji emailem na info@zako-import.cz nebo kontaktní adresu uvedenou výše.

Zabezpečení osobních údajů
Správce přijal opatření k zabezpečení osobnách údajů:
- v listinné podobě použitím zámků
- v datové podobě použitím antivirového programu a hesel



Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.



Copyright © 2015 - 2016 ZaKo import s.r.o. Všechna práva vyhrazena.